ICT

Als student bij MBO Utrecht heb je een studentnummer en als medewerker heb je een lettercode, waarmee je toegang hebt tot de ICT voorzieningen van MBO Utrecht. Zorg ervoor dat je voor de volgende zaken, die je zelf zal moeten regelen, je gegevens bij de hand hebt.

Het gaat om de volgende zaken die geregeld moeten worden:
(Klik op de dikgedrukte links voor meer informatie over het betreffende onderwerp op de eigen pagina)

Je eigen laptop
Bij MBO Utrecht wordt het werken met digitale middelen gestimuleerd. Dit heeft te maken met de digitale leefwereld van onze studenten en de verwachtingen die worden gesteld door het bedrijfsleven. Alle studenten en docenten werken daarom met een laptop bij MBO Utrecht. In veel lessen en projecten wordt gewerkt met de laptop. Daarnaast wordt een deel van het lesmateriaal digitaal aangeboden, hierdoor kunnen we besparen op het boekengeld. Een ander voordeel is dat een laptop de mogelijkheid biedt om onafhankelijk van waar je je bevindt (school, thuis of op stage) te werken aan projecten en opdrachten.

Daarom zijn alle eerstejaarsstudenten (m.u.v. de entree opleidingen) verplicht om een laptop aan te schaffen. Afhankelijk van je opleiding zal je laptop aan verschillende eisen moeten voldoen.

Klik op de door jou gevolgde opleiding om de minimale eisen te voldoen.

 

Software en licenties
MBO Utrecht heeft voor haar studenten een licentie van Office 365. Zolang je student bij ons bent dan kun je het Microsoft Office pakket voor Windows of Mac (Word / Excel / Powerpoint / Outlook etc) op je laptop installeren en gebruiken. Het is dus niet nodig deze software aan te schaffen.
Ook bestaat de mogelijkheid voor studenten met dyslexie om speciale software te verkrijgen.
Daarnaast is het mogelijk om, vaak tegen gereduceerd tarief, software te bestellen bij de site van Slim.nl en SurfSpot.nl. Klik hier voor meer informatie.

 

Netwerkverbinding
Met je eigen laptop kan je ook gebruik maken van het draadloze netwerk van MBO Utrecht. Voor het verbinden met het draadloze netwerk verwijzen wij je naar het menu waarin er uitleg wordt gegeven over de verschillende besturingssystemen. Kijk eerst met welk besturingssysteem er gewerkt wordt op jouw laptop of tablet.
 

Wachtwoord
Je account is o.a. gekoppeld aan het netwerk, Eduroam (= draadloze netwerk), print-omgeving, Office365 (o.a. e-mail, onedrive, sharepoint), OnderwijsOnline en TrajectPlanner.
Dit account is beveiligd met een wachtwoord om te zorgen dat alleen jij toegang hebt. Wijzigen van het wachtwoord kan je uiteraard zelf doen!
Voor een aantal kleinere applicaties bestaan nog eigen wachtwoorden. Deze worden per gebruik aangeleverd.

Printen
Om te printen maken we gebruik van een speciale printservice met een stappenplan
 

EduCloud
Educloud is een digitale werk- en leeromgeving voor studenten.  
 

Schoolpas
Alle nieuwe studenten van MBO Utrecht krijgen een schoolpas uitgereikt. Met de schoolpas krijg je toegang tot de gebouwen. Als pashouder ben je verplicht om de pas tijdens het verblijf op of rondom de school op verzoek te tonen. 

OnderwijsOnline en TrajectPlanner
Als student van MBO Utrecht heb je toegang tot #OnderwijsOnline en TrajectPlanner. Deze afgesloten omgevingen zijn speciaal voor alles wat direct met je studie heeft te maken zoals het bekijken van je resultaten, je roosters bekijken, werkstukken opslaan en inleveren, je portfolio vullen en delen met docenten of je SLB-er (studieloopbaanbegeleider), etc.
Je kan gebruik maken van de OnderwijsOnline app op je mobiel voor de laatste updates. Kijk in de app-store van je merk telefoon en zoek naar OnderwijsOnline.