ICT

licenties

Licenties voor software.

De meeste software maakt gebruik van licenties om te controleren dat je legitieme software gebruikt. Dit kan een lange reeks van letters en cijfers zijn of een bestandje.
Deze licentie is gekoppeld aan een contract wat je met de eigenaar van de software afsluit 1.
MBO Utrecht heeft als onderwijsinstelling een contract afgesloten met een aantal partijen waardoor je gedurende je studie gebruik kan maken van bepaalde software.

Microsoft Office

MBO Utrecht heeft voor haar studenten een licentie van Office 365. Office365 is een omgeving waarin je email, zeer ruime bestandenopslag beschikbaar is en je samen kan werken aan documenten.

Daarnaast is er voor studenten een licentie afgeslotenvoor  Office Professional Plus waarmee de laatste versie van de Office-applicaties zoals Word, Excel, PowerPoint en OneNote gedownload kunnen worden.

Zolang je student bij ons bent dan kun je deze software kostenloos op 5 apparaten tegelijk installeren en gebruiken (Windows & Mac). Het is dus niet nodig deze software aan te schaffen.

Na inloggen met je MBO Utrecht account kan je deze downloaden.

Adobe

Adobe Creative via SurfSpot 2017

Vanaf 1 juni 2017 kun je Adobe Software met onderwijskorting via SURFspot kopen. Er zijn werkstations ingericht met Adobe Software binnen school en ook kan er gewerkt worden via de CloudPortal waarin de Adboe Creative Suite 6 is ge´nstalleerd.Adobe Creative Suite 6

Wil je de adobe producten zelf aanschaffen dan kan dat door met je MBO Utrecht account in te loggen op SURFspot.
 

Kurzweil, dyslexie software

Voor studenten met Dyslexie is er speciale software beschikbaar. Zie voor het verkrijgen van de licentie de speciale pagina

Opleiding Afhankelijk

Per opleiding kunnen verschillende applicaties in gebruik zijn. De licenties die hiervoor nodig zijn worden tijdens de lessen uitgedeeld.