ICT

E-mail algemeen

Office365-2013.png

Als student of medewerker van MBO Utrecht krijg je een e-mail adres tot je beschikking. Dit e-mailadres wordt door MBO Utrecht gebruikt om je informatie toe te sturen. Je wordt dan ook geacht de berichten op dit adres regelmatig te lezen. De berichten kun je door laten sturen naar een ander e-mailadres. Op deze pagina vind je de belangrijkste informatie over het gebruik van deze mail box.

Inloggen

Je mailadres is onderdeel van je office365 account. Om in te loggen ga je direct naar de start website op http://start.mboutrecht.nl.
Je gebruikersnaam is <studentnummer>@student.mboutrecht.nl of <lettercode>@mboutrecht.nl. Het wachtwoord voor office365 is dat van de Educloud.

Instructies over het wachtwoord van de EduCloud, en daarmee Office365, kan je bij het menu-item wachtwoord EduCloud vinden.


Wat is mijn E-mail adres?

Voor studenten: Je email adres is je studentnummer met daarachter @student.mboutrecht.nl. Dus als je studentnummer 123456 is, dan wordt je e-mail adres:123456@student.mboutrecht.nl.
Voor medewerkers: Het hoofdemail adres is je voorletter.tussenvoegsel.achternaam@mboutrecht.nl. Dus als je naam Dorien de Cent is, dan wordt je e-mail adres: d.de.cent@mboutrecht.nl. Daarnaast zijn docenten ook bereikbaar op lettercode@mboutrecht.nl. Medewerkers van de hermanbroodacademie krijgen daarnaast een eigen emailadres met @hermanbroodacademie.nl. Alle mail komt in dezelfde mailbox terecht. Mocht je medewreker zijn en je naam wijzigen, omdat je bijvoorbeeld gaat trouwen, kun je via het Serviceplein een verzoek indienen om je emailadres te wijzigen.


Hoe kan ik mijn mail lezen?

Je kunt gebruiken maken van de webmail versie. Hiervoor log je in op de site van office 365. Kies vervolgens voor Outlook. De Outlook web app wordt dan gestart, hierin kun je je mail lezen en versturen.

Het volgende scherm verschijnt:

Mailbox_Japie.png

  • Voor meer informatie over de mailclient verwijzen we je naar de uitstekende hulpfunctie van Office365 die bereikbaar is via het vraagteken rechtsbovenin, of via deze link.
  • Je kunt ook je eigen mail client instellen. Ook daarvoor kan je in de hulpfunctie terecht. Daar vind je de algemene instructies. Maar zie bijvoorbeeld ook de specifieke instructie om met Outlook of Max OS X Mail te verbinden.
 

Hoe groot mag mijn mailbox worden?

Je krijgt een mailbox met een maximale grootte van 50 GB.
 

Hoe kan ik bij groepsmailboxen komen?In de webmail kan je rechtsboven op je avatar (het plaatje van je account) klikken. Kies daar voor "Een ander postvak openen" en vul het emailadres in of avatar_office365.jpgzoek deze op. Klik op 'Openen wanneer het adres is ingevuld en er opent een nieuw scherm.


 

 postvak_wissel_office365.jpg